Η ιστορία μας

Η Ελένη Νάκου, εμπνευστής του Koutsounari Traditional Cottages, από τις αρχές της δεκαετίας του '60 άρχισε να χαράζει πρωτοποριακές κατευθύνσεις στον τομέα της φιλοξενίας στην Κρήτη.

Από το 1961 έως και το 1973 δημιούργησε και μεγαλούργησε σε μεγάλα τουριστικά θέρετρα του νομού Λασιθίου, όπως το Minos Beach hotel στον Άγιο Νικόλαο, και τα Elounda Beach – Elounda Bay στην κοσμοπολίτικη Ελούντα.

Το 1974 ξεκίνησε το Koutsounari Traditional Cottages, με τη βοήθεια των καταξιωμένων αρχιτεκτόνων Β. Ζέρβα-Βοζινέκι και Τ. Ζερβα και αφού επένδυσε όλη τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή της στο έργο αυτό ο «Παραδοσιακός Οικισμός Κουτσουνάρι»  αποτελεί πλέον πολιτιστική κληρονομιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 1978, βραβεύτηκε από την  Europa Nostra  με μετάλλιο  στην κατηγορία Restoration, “for the fine restoration of abandoned buildings and their conversion into a tourist resort. Το 1976 το Koutsounari Traditional Cottages άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά.

Το 1978 το ζεύγος Μανώλη και Δώρας Μαντάλα, απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων, εργοδοτούνται στο Elounda Beach Hotel και εκεί γνωρίζονται με την Ελένη Νάκου. Αναγνωρίζοντας την άρτια κατάρτισή τους και τον επαγγελματισμό τους, τους προτείνει να εργαστούν για εκείνη στο Koutsounari Traditional Cottages.

Δύο χρόνια αργότερα η Ελένη Νάκου αποφασίζει να εμπιστευθεί στα χεριά του ζεύγους Μαντάλα το Koutsounari Traditional Cottages και παραδίδει στο Μανώλη και τη Δώρα το «στερνοπαίδι» της, όπως αποκαλούσε τον παραδοσιακό οικισμό Κουτσουνάρι.

Η συνεργασία είναι άψογη και αποφασίζουν να δημιουργήσουν μαζί μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα, μικρού πάλι μεγέθους, σε στυλ χωριού στο υψηλότερο σημείο του οικισμού, με πανοραμική θεά στο Λιβυκό πέλαγος.

Το 1985 το ζεύγος Μαντάλα ξεκινά την ανέγερση του πρώτου κομματιού της μονάδας αυτής, σ’ ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων. Τα κοινά όνειρα ανατράπηκαν από τον ξαφνικό θάνατο της Ελένης Νάκου, το 1986. Θέλοντας να τιμήσουν τη συνεργασία και φιλία τους με την Ελένη  Νάκου το ζεύγος Μαντάλα, ονομάζει το κατάλυμα Nakou Village. Ύστερα από 9 χρόνια ολοκληρώνεται η ανέγερση  του δεύτερου τμήματος του Nakou Village.

Η κόρη των συνεργατών της, Ιωάννα, έχοντας μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και με ανώτατες σπουδές στην Ecole Hoteliere de Lausanne, το 2004 δίνει την προσωπική της άποψη ανανεώνοντας και συμπληρώνοντας τις παροχές και τους χώρους της οικογενειακής επιχείρησης.

Το 2007 τo Nakou Village ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, γίνεται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο σύγχρονο και αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις και παροχές του.

Από το 2011 έως το 2015 το Koutsounari Traditional Cottages ανακαινίζεται δημιουργικά, με οικολογικά υλικά και φιλικά προς τον επισκέπτη, όπως πατητή τσιμεντοκονία, ξύλο και πέτρα. Το αποτέλεσμα: Απλές γραμμές και στοιχεία σε χρώμα που δημιουργούν οικείο και ζεστό περιβάλλον.

Σε μια εποχή εντυπωσιασμού και υπερβολής, νιώστε την απλότητα και την αυθεντικότητα που προσφέρουν τα Nakou Village και το Koutsounari Traditional Cottages. Το βιβλίο επισκεπτών που θα βρείτε,  μαρτυρά την επιθυμία των επισκεπτών να επιστρέψουν ξανά σ’ αυτό το μέρος όπου ένοιωσαν ζεστή φιλοξενία και αγάπη.

Eleni Nakou & Koutsounari Traditional Cottages